Stap 1: Open je webbrowser Open de webbrowser op je computer. Dit kan elke populaire browser zijn, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge of Safari.

Stap 2: Ga naar de Gmail- of Google Workspace-website Typ in de adresbalk van je browser gmail.com en druk op Enter. Hiermee ga je naar de officiƫle website van Gmail of Google Workspace.

Stap 3: Toon het inlogscherm Op de website van Gmail of Google Workspace zie je het inlogscherm. Hier moet je je aanmeldingsgegevens invoeren om toegang te krijgen tot je account. De aanmeldingsgegevens bestaan uit je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 4: Voer je gebruikersnaam in Typ je volledige e-mailadres in het veld met het label "Gebruikersnaam" of "E-mail" op het inlogscherm. Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres invoert dat aan je Gmail- of Google Workspace-account is gekoppeld.

Stap 5: Typ je wachtwoord in Typ je wachtwoord in het veld met het label "Wachtwoord" op het inlogscherm. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat je eventuele hoofdletters en kleine letters op de juiste manier typt. Controleer ook of de "Caps Lock"-toets niet per ongeluk is ingeschakeld.

Stap 6: Klik op "Inloggen" Als je je gebruikersnaam en wachtwoord correct hebt ingevoerd, klik je op de knop "Inloggen" op het inlogscherm. Dit stuurt je aanmeldingsgegevens naar de servers van Gmail of Google Workspace voor verificatie.

Stap 7: Wacht op het inloggen Je wordt nu doorgestuurd naar je Gmail-postvak of de Google Workspace-omgeving, afhankelijk van het type account dat je hebt. Het kan even duren voordat alles is geladen, afhankelijk van je internetverbinding en de snelheid van de servers.

Je bent nu succesvol ingelogd op je Gmail- of Google Workspace-account via de webbrowser. Je kunt nu je e-mails lezen, schrijven, en gebruikmaken van alle andere functies die beschikbaar zijn in je account.

Let op: Zorg ervoor dat je altijd uitlogt nadat je klaar bent met je sessie, vooral als je op een openbare computer of een computer van iemand anders werkt. Dit helpt je account veilig te houden en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.