Om contact op te nemen met Google-ondersteuning vanuit je Google Workspace-account, kun je de volgende stappen volgen:


Vanuit je Gmail omgeving is deze makkelijk te vinden of volg stap 1


Stap 1: Navigeer naar de Google Workspace-ondersteuningspagina via deze link: Google Workspace-ondersteuning.
Stap 2: Zoek de "Contact opnemen" knop aan de rechterbovenkant van de pagina en klik erop.Stap 3: Er opent zich een venster met de vraag "Hoe kunnen we je helpen?". Geef een korte samenvatting van je probleem in het daarvoor bestemde tekstveld en selecteer de optie die het beste overeenkomt met je situatie uit de voorgestelde suggesties.


Stap 4: Eenmaal een optie gekozen, zal een nieuwe pagina laden met diverse onderwerpen en mogelijke oplossingen voor je probleem. Scroll naar beneden en klik op "Contact opnemen met support" onderaan de pagina.


Stap 5: Je wordt doorverwezen naar een nieuw scherm waar je je contactinformatie en aanvullende details over je probleem kan verstrekken. Vul alle relevante informatie in en beschrijf het probleem zo gedetailleerd mogelijk.


Stap 6: Na het invullen van de gevraagde gegevens, druk op de "Verzenden" knop onderaan de pagina om je supportaanvraag in te dienen.


Na het indienen van je aanvraag zal het Google Workspace-ondersteuningsteam spoedig contact met je opnemen om je verder te assisteren met je probleem.


Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor telefonisch contact. Echter, tijdens drukke periodes kan het voorkomen dat deze optie niet zichtbaar is in de chat. Wat ik in dat geval aanraad, is om het gesprek via de chat voort te zetten; dit is over het algemeen de snelste optie. Vraag vervolgens of ze je kunnen bellen. Persoonlijk vind ik deze methode prettiger en sneller.


Na het indienen van je aanvraag, zal het Google Workspace-ondersteuningsteam spoedig contact met je opnemen om je verder te assisteren met je probleem.


Houd er rekening mee dat deze stappen in de toekomst kunnen veranderen vanwege mogelijke updates aan de Google-ondersteuningswebsite. Mocht je problemen ondervinden of de genoemde stappen niet overeenkomen met de huidige interface, dan adviseer ik je om de meest recente informatie op de Google Workspace-ondersteuningspagina te raadplegen.