Vraag je jezelf wel eens af: "Waarom zou ik me druk maken om de beveiliging van een domein dat ik niet eens gebruik?" Het antwoord is eenvoudig: omdat jouw ongebruikte domeinen een potentieel doelwit zijn voor cybercriminelen. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kun je deze bedreiging effectief tegengaan en jouw domein veilig en ongeschonden houden.

Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen is het instellen van DMARC. Met DMARC kun je aangeven wat er moet gebeuren met e-mails die niet voldoen aan de SPF- en DKIM-checks. Dit maakt het een uiterst effectief hulpmiddel om te voorkomen dat iemand jouw domein gebruikt om schadelijke e-mails te versturen. Het is net als het installeren van een geavanceerd alarm op je auto. Zelfs als je het niet elke dag gebruikt, wil je toch dat het daar is voor het geval iemand het probeert te stelen.

Maak Het Cybercriminelen niet te gemakkelijk

Stel je voor dat je bijvoorbeeld een vakantiehuis hebt. Je zou de deuren niet open laten staan, toch? Zelfs als je er niet in woont, wil je het toch veilig houden. Jouw ongebruikte domeinen zijn net als dat vakantiehuis, en cybercriminelen zijn altijd op zoek naar een open deur.

Door het instellen van DMARC, SPF en DKIM, sluit je effectief die deuren. Je stuurt een duidelijk signaal naar alle cybercriminelen: "Dit domein is veilig. Je verspilt je tijd als je probeert het te misbruiken." Met slechts een paar simpele stappen kun je een sterke verdedigingslinie opzetten tegen diegenen die jouw domein willen misbruiken.

Geef Jouw Domeinen de Aandacht die Ze Verdienen

Of je nu tien of honderd ongebruikte domeinen hebt, ze verdienen allemaal de juiste beveiliging. Denk eraan, elk onbeveiligd domein is als een open deur voor cybercriminelen. Neem nu de tijd om jouw domeinen veilig te stellen. Jouw merkreputatie is het waard.

Het is tijd om de controle over jouw ongebruikte (sub)domeinen terug te nemen. Volg de stappen in deze blog en zorg ervoor dat jouw domein niet het volgende doelwit wordt van cybercriminelen.

Ontdek nu met deze krachtige en kosteloze online tool of jouw beveiliging al aan de essentiĆ«le vereisten voldoet!

Email security checker >>