Malware kan schade aanrichten aan je website, je bezoekers besmetten met virussen en je website kan zelfs gehackt worden. Je moet onmiddellijk je website scannen op malware, schoonmaken en de beveiliging verbeteren om verdere infecties te voorkomen. Het is ook aan te raden om een back-up te maken voordat je begint met het verwijderen van de malware, voor het geval er iets fout gaat.

Neem als voorbeeld de Pharma Hack:

Een WordPress pharma hack is een soort malware-aanval waarbij cybercriminelen een WordPress-website hacken en deze gebruiken om verdachte of illegale farmaceutische producten te promoten. Dit kan gebeuren door middel van vervalste pagina's of door vervalste inhoud toe te voegen aan bestaande pagina's.

De hackers kunnen bijvoorbeeld zoekwoorden toevoegen die relevant zijn voor farmaceutische producten, zoals "Viagra" of "Cialis", om de zoekrangschikking van de website te verhogen voor deze zoekwoorden. Dit kan leiden tot een significante toename van de verkeersstroom naar de website, met name van mensen die op zoek zijn naar deze producten.

Deze aanvallen zijn vaak gericht op het verkopen van verdachte of illegale farmaceutische producten, zoals medicijnen zonder recept. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers, omdat deze producten niet zijn goedgekeurd door de overheid en vaak van onbekende kwaliteit zijn.

Het is belangrijk om je website te beveiligen en regelmatig te controleren op verdachte activiteiten en om actie te ondernemen als je vermoedt dat je website besmet is met een pharma hack.


Wij kunnen je hier bij helpen, bel of mail naar support@regionaalgevonden.nl