Cloudflare Turnstile is een authenticatieservice aangeboden door Cloudflare, een bekend bedrijf dat zich richt op het leveren van beveiligings- en prestatieoplossingen voor websites en applicaties.

Cloudflare Turnstile biedt een eenvoudige en effectieve manier om bezoekers van een website te authenticeren voordat ze toegang krijgen tot bepaalde delen van de site. Het maakt gebruik van verschillende methoden voor authenticatie, waaronder gebruikersnamen en wachtwoorden, tweefactorauthenticatie (2FA) en zelfs biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken.

Met Cloudflare Turnstile kunnen website-eigenaren het beveiligingsniveau van hun site verhogen door ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Het kan ook helpen bij het beschermen van gevoelige gegevens en het voorkomen van aanvallen zoals brute force-aanvallen op wachtwoorden.

Daarnaast biedt Cloudflare Turnstile ook functies zoals het blokkeren van verdachte IP-adressen en het instellen van regels voor toegangsbeheer op basis van verschillende criteria.

Kortom, Cloudflare Turnstile is een handige authenticatieservice die kan helpen bij het beveiligen van websites en het beschermen van gebruikersgegevens.

Er zijn verschillende redenen waarom zou kunnen kiezen voor Cloudflare Turnstile in plaats van Google reCAPTCHA

Privacy:

  1. Gegevensbeheer: Cloudflare Turnstile helpt bij het beschermen van de privacy van je gebruikers, omdat het de verwerking van persoonlijke gegevens minimaliseert. Het vraagt alleen om de noodzakelijke informatie voor authenticatie, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. In tegenstelling tot Google reCAPTCHA, waarbij mogelijk persoonlijke informatie wordt verzameld en verwerkt, heeft Cloudflare Turnstile een meer beperkte gegevensverwerking.

  2. Gegevensdeling: Cloudflare Turnstile houdt alle gegevens binnen het Cloudflare-netwerk en deelt deze niet met derden, tenzij dit expliciet is toegestaan door de gebruiker. Dit draagt bij aan een betere controle over de verzamelde gegevens en vermindert het risico van gegevenslekkage.

Sitesnelheid:

  1. Caching: Cloudflare Turnstile integreert naadloos met het content delivery network (CDN) van Cloudflare, waardoor snelle caching en levering van inhoud mogelijk is. Hierdoor wordt de laadtijd van je website aanzienlijk verbeterd. Google reCAPTCHA kan daarentegen de laadtijd van een pagina vertragen, aangezien het externe verzoeken naar Google-servers vereist.

  2. Minimaal JavaScript-gebruik: Cloudflare Turnstile maakt gebruik van lichtgewicht JavaScript-code die geoptimaliseerd is voor snelheid. Dit minimaliseert de impact op de prestaties van je website. In het geval van Google reCAPTCHA vereist het implementeren van de reCAPTCHA-code vaak zwaardere JavaScript-bestanden, wat de sitesnelheid kan beïnvloeden.

Kortom, Cloudflare Turnstile biedt voordelen op het gebied van privacy en sitesnelheid ten opzichte van Google reCAPTCHA. Het minimaliseert de gegevensverwerking, beschermt de privacy van gebruikers en maakt gebruik van caching en lichtgewicht code voor een snellere website-ervaring.

Bron: https://developers.cloudflare.com/turnstile/migration/migrating-from-recaptcha/