Klanten die gebruik maken van onze premium oplossingen, Hosting en Care-plans, worden verbonden met Google Trust Services LLC (GTS CA 1P5). Hieronder lees je waarom we deze optie verkiezen boven Let's Encrypt. 

Kwaliteit en veiligheid zijn de pijlers van AK Webdiensten. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige diensten die voldoen aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit en beveiliging. Daarom zijn we trots om te zeggen dat we niet streven naar de goedkoopste optie, maar naar de beste oplossing voor onze klanten.

We hebben bewust gekozen voor Google Trust Services LLC (GTS CA 1P5) als certificeringsinstantie voor onze premium oplossingen. Waarom? Omdat GTS een ongeëvenaard niveau van vertrouwen en beveiliging biedt. De solide beveiligingsinfrastructuur van Google staat garant voor de bescherming van jouw gegevens en versterkt de integriteit van jouw online aanwezigheid.

Met GTS CA 1P5 krijg je geavanceerde beveiligingsfuncties en een hoogwaardig certificeringsproces dat voldoet aan de strengste normen in de branche. Dat betekent niet alleen bescherming, maar ook een extra boost voor jouw geloofwaardigheid en het vertrouwen van jouw klanten.

Let's Encrypt heeft zeker zijn voordelen, maar voor onze premium klanten vinden wij dat een extra laag van beveiliging en betrouwbaarheid essentieel is. Met GTS CA 1P5 geven we jou de mogelijkheid om met vol vertrouwen online te opereren, wetende dat jouw digitale aanwezigheid wordt ondersteund door een toonaangevende certificeringsinstantie met een bewezen staat van dienst op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid.


Google Trust Services LLC:

Voordelen:

  1. Betrouwbaarheid: Google staat bekend om zijn betrouwbaarheid en reputatie als een toonaangevend technologiebedrijf. Het gebruik van SSL-certificaten van Google Trust Services kan vertrouwen en geloofwaardigheid toevoegen aan een website.
  2. Uitgebreide Validatie (EV): Google Trust Services biedt uitgebreide validatiecertificaten, waarmee bezoekers direct kunnen zien dat de website is gevalideerd en eigendom is van een legitieme entiteit.
  3. Klantenondersteuning: Als betalende service kan Google Trust Services mogelijk een betere klantenondersteuning bieden in vergelijking met gratis alternatieven.

Nadelen:

  1. Kosten: Een van de belangrijkste nadelen is dat SSL-certificaten van Google Trust Services niet gratis zijn. Dit kan een belemmering vormen voor kleine websites of projecten met beperkte budgetten.
  2. Complexiteit: Sommige gebruikers kunnen de installatie en configuratie van SSL-certificaten van Google Trust Services als complex ervaren in vergelijking met eenvoudigere alternatieven.

Let's Encrypt:

Voordelen:

  1. Gratis: Het meest opvallende voordeel van Let's Encrypt is dat het gratis SSL-certificaten verstrekt. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen, ongeacht het budget.
  2. Eenvoudige Installatie: Let's Encrypt staat bekend om zijn eenvoudige installatieproces, ondersteund door uitgebreide documentatie en community-ondersteuning. Dit maakt het aantrekkelijk voor gebruikers met beperkte technische kennis.
  3. Automatische Vernieuwing: Let's Encrypt-certificaten ondersteunen automatische vernieuwing, waardoor de beheerinspanningen worden verminderd.

Nadelen:

  1. Beperkte Validatie: Let's Encrypt biedt basisvalidatiecertificaten en geen uitgebreide validatiecertificaten. Dit betekent dat bezoekers niet onmiddellijk kunnen zien wie de eigenaar van de website is.
  2. Ondersteuning: Hoewel Let's Encrypt community-ondersteuning biedt, kan de respons minder snel zijn dan bij betaalde diensten zoals die van Google Trust Services.
In conclusie, de keuze tussen Google Trust Services en Let's Encrypt hangt af van de specifieke behoeften van de website, het budget en het gewenste niveau van validatie en ondersteuning. Beide opties hebben hun plaats in verschillende scenario's, afhankelijk van de context en vereisten.


Indien je nog geen gebruik maakt van onze diensten en graag de certificering van jouw website wilt controleren, raadpleeg dan de onderstaande handleiding.


Stap 1

Stap 2Stap 3


Stap 4