Wat is Google Workspace?

Google Workspace is een pakket van handige tools waarmee jij en je team beter kunnen samenwerken. Het bevat e-mail, agenda, documenten, spreadsheets, presentaties, videovergaderingen en meer - allemaal gehost in de cloud. Met Google Workspace kun jij gemakkelijk communiceren en samenwerken met je team, waar je ook bent.


Cloud e-mail

  1. Altijd toegankelijk: Je hebt overal en altijd toegang tot je e-mail, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Of je nu op je desktop, laptop, smartphone of tablet werkt, je kunt altijd en overal je e-mails openen via een webbrowser. Zonder gedoe met synchronisatie.

  2. Beter samenwerken: Cloud e-mail biedt uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden die niet beschikbaar zijn bij IMAP of POP e-mail. Met Google Workspace kun jij bijvoorbeeld samenwerken aan documenten in realtime, videovergaderingen organiseren en nog veel meer.

  3. Betere beveiliging: Google Workspace heeft uitgebreide beveiligingsfuncties om jouw gegevens te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen. Dit omvat 2-factor authenticatie, geavanceerde spamfilters en meer.

  4. Minder gedoe: Met IMAP- of POP-e-mail moet je jouw e-mail zelf beheren en onderhouden. Met Google Workspace wordt dit allemaal voor jou gedaan, zodat jij je kunt concentreren op jouw werk en niet op het beheren van jouw e-mailserver.


Het verschil tussen de gratis Gmail-emailoplossing en de betaalde Gmail-oplossing voor Workspace-gebruikers ligt in de functionaliteit en het niveau van ondersteuning dat wordt geboden.

Gratis Gmail: De gratis Gmail-service is bedoeld voor individuele gebruikers en biedt een basisset van functies. Met een gratis Gmail-account krijg je toegang tot een persoonlijk e-mailadres met de extensie "@gmail.com". Je hebt een beperkte opslagruimte voor e-mails en bijlagen, meestal rond de 15 GB. Bovendien zijn de aanpasbare functies en mogelijkheden beperkt in vergelijking met de betaalde versie.


Betaalde Gmail voor Workspace-gebruikers: De betaalde Gmail-oplossing is onderdeel van Google Workspace (voorheen G Suite) en is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Met een betaald Workspace-abonnement krijg je toegang tot een e-maildomein dat is aangepast aan je bedrijf, zoals "@jouwbedrijf.nl". Je hebt toegang tot geavanceerde functies zoals aangepaste e-mailfilters, het gebruik van groepen en aliassen, geavanceerde beveiligingsfuncties en integratie met andere Workspace-tools zoals Google Agenda, Drive en Documenten.


Workspace-gebruikers hebben ook toegang tot uitgebreidere opslagmogelijkheden, afhankelijk van het abonnement dat ze kiezen. Bovendien biedt de betaalde versie van Gmail voor Workspace-gebruikers ook een hoger niveau van ondersteuning, waaronder 24/7 telefonische ondersteuning en SLA's (Service Level Agreements) voor gegarandeerde beschikbaarheid van de service.


Wat ik zelf fijn vind aan Google Workspace e-mail is de gebruiksvriendelijke interface. Google heeft er echt voor gezorgd dat het eenvoudig te gebruiken is. Je hebt geen uitgebreide training nodig om het onder de knie te krijgen. Het is ontworpen met de focus op productiviteit, zodat je snel en efficiënt je e-mail kunt beheren.

Als laatste de geweldige zoekfunctie van Google. Het maakt gebruik van geavanceerde zoektechnologie waarmee je snel en efficiënt door je e-mails kunt navigeren. Of je nu zoekt op trefwoorden, filters wilt toepassen of labels wilt gebruiken, je kunt eenvoudig de gewenste berichten vinden. Outlook heeft ook een zoekfunctie, maar deze kan mogelijk niet dezelfde snelheid en uitgebreidheid bieden als die van Google.


Business Starter is voor veel klein ondernemers een prima oplossing.

Vanaf €5.75 per gebruiker per maand, contract van 1 jaar (6,90 € per gebruiker per maand bij maandelijkse betalingen)

Deze cloud based oplossingen worden aangeboden in licentie vorm. Heb je meerdere gebruikers in je team en wil je de mail in een gescheiden mailbox ontvangen dan ben je gebonden aan extra licenties. Veel bedrijven maken gebruik van een algemene mailbox bijvoorbeeld info@jouwbedrijfsnaam.nl (1 licentie) + Persoonlijk e-mail box per personeelslid voornaam@jouwbedrijfsnaam.nl

Voor iedere licentie krijg je een aparte Login+ Wachtwoord. Werk je alleen dan kan je vaak al met 1 licentie uit de voeten. Je kunt namelijk wel met aliassen werken voor bijvoorbeeld de mail voor administratie@jouwbedrijfsnaam.nl.

Wij zijn geen reseller/ affiliate maar bieden wel de ondersteuning om je hierbij te helpen. 

Eenmalige Setup Cloud based E-mail + migratie bestaande email 200,- exclusief BTW.

De licentie kosten worden door Google in rekening gebracht.

Voor klanten die al gebruik maken van onze gratis IMAP/POP e-mail service en voor deze upgrade kiezen, 50 euro korting.

Wil jij ook jouw gegevens voor nog geen 25 cent per dag beschermen tegen hackers en andere bedreigingen? Kies dan voor Google Workspace en ontdek hoe gemakkelijk dit werkt.

Vraag naar de mogelijkheden support@regionaalgevonden.nl