Phishing, malware en DDoS-aanvallen zijn veelvoorkomende vormen van cyberaanvallen die worden gebruikt om gegevens te stelen, systemen te beschadigen of diensten te verstoren. Hier is een korte uitleg van elk:

  1. Phishing: Dit is een vorm van online oplichting waarbij aanvallers zich voordoen als een betrouwbare entiteit om gevoelige informatie te verkrijgen, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en persoonlijke identificatiegegevens. Phishing-aanvallen vinden meestal plaats via e-mail, maar kunnen ook plaatsvinden via social media, chatberichten of andere communicatieplatforms. Aanvallers gebruiken vaak manipulatieve technieken, zoals het nabootsen van legitieme e-mails van bekende bedrijven, om hun slachtoffers te misleiden.

  2. Malware: Malware is een afkorting voor "malicious software" en verwijst naar elk type software dat is ontworpen om schade aan te richten, gegevens te stelen of de werking van een computer, netwerk of systeem te verstoren. Er zijn verschillende soorten malware, waaronder virussen, Trojaanse paarden, wormen, ransomware en spyware. Malware kan op een systeem terechtkomen via e-mailbijlagen, kwaadaardige downloads, geïnfecteerde advertenties of andere methoden.

  3. DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service): Dit zijn aanvallen waarbij meerdere computers of andere apparaten worden gebruikt om een doelwit (meestal een website of online dienst) te overbelasten met een grote hoeveelheid vervalst internetverkeer. Het doel van een DDoS-aanval is om de doelwebsite of dienst onbereikbaar te maken voor legitieme gebruikers door de servers te overweldigen en te vertragen. DDoS-aanvallen kunnen worden uitgevoerd met behulp van botnets, netwerken van geïnfecteerde computers die onder de controle van de aanvaller staan.

Alle drie deze aanvallen zijn een bedreiging voor de privacy en veiligheid van gebruikers. Het is belangrijk om alert te zijn en beveiligingsmaatregelen te nemen om deze aanvallen te voorkomen en te detecteren.


Wat doen wij om de schade van DDoS aanvallen te voorkomen? 

Wij adviseren altijd CloudFlare DNS en verzorgen deze implementatie binnen 24 uur geregeld.

What is Cloudflare? (1 min)



Meer over DDoS:

https://www.kpn.com/zakelijk/blog/een-ddos-attack-wat-is-het-en-wat-zijn-de-gevolgen.htm

https://www.voxility.com/