Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om malware op jouw WordPress-website te verwijderen:

  • Maak een back-up van de website voordat je begint met het verwijderen van de malware. Dit zorgt ervoor dat je de website kunt herstellen als er iets misgaat tijdens het verwijderingsproces.
  • Gebruik een malware scanner om de malware op de website te detecteren. Er zijn verschillende gratis en betaalde scanners beschikbaar maar vraag eerst naar de mogelijkheden.
  • Verwijder de gedetecteerde malware van de website. Dit kan handmatig gebeuren, maar dit is vaak tijdrovend en complex. Een automatische malware verwijdering tool kan ook gebruikt worden.
  • Verander de wachtwoorden voor de website en vergeet niet het FTP-account.
  • Update WordPress, thema's en plugins om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen.

    Is de malware mild of hardnekkig? Het is moeilijk om dit van tevoren te zeggen, daarom is voorkomen beter dan genezen. Dit bespaart uiteindelijk veel ellende en tijd. Wilt u het onderhoud en de beveiliging uitbesteden? Vraag dan ook naar de speciale aanbieding van Malcare PLUS. Deze extra oplossing biedt tal van extra functies en beveiligingen die uw website beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen.

    Zorg ervoor dat je jouw website regelmatig scant op malware en andere beveiligingsproblemen. Wij kunnen je hier bij helpen, Bel of mail naar support@regionaalgevonden.nl