Er zijn verschillende manieren om spam te verminderen:


  1. Gebruik een spamfilter: De meeste e-mailprogramma's en webgebaseerde e-mailproviders bieden een ingebouwde spamfilter die automatisch ongewenste e-mails in een apart mapje plaatst.

  2. Vermijd het openen van onbekende e-mails: Als je een e-mail ontvangt van een afzender die je niet kent, open hem dan niet en markeer hem als spam.

  3. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Wees voorzichtig met het delen van je persoonlijke informatie, zoals je e-mailadres, op het internet.

  4. Gebruik DMARC-protocol: Gebruik DMARC-protocol om ervoor te zorgen dat e-mails die naar je domein worden verzonden, daadwerkelijk afkomstig zijn van je domein.

  5. Gebruik dubbele verificatie: Als je een e-mailaccount hebt waarmee je geldige transacties kunt doen, zoals online bankieren, maak dan gebruik van dubbele verificatie, zoals een sms-code.

  6. Blokkeer afzenders: Als je regelmatig spam ontvangt van een specifieke afzender, blokkeer deze dan.

  7. Gebruik een apart e-mailadres voor inschrijvingen: Gebruik een apart e-mailadres voor inschrijvingen voor nieuwsbrieven, forums, enz. Dit helpt je te beperken hoeveel spam je in je primaire e-mailadres ontvangt.