Er zijn verschillende redenen waarom een contactformulier op een WordPress-website niet werkt. Hier zijn een paar dingen om te controleren:

 • Zorg ervoor dat de plugin voor contactformulieren correct is geïnstalleerd en ingeschakeld.

 • Controleer of de plugin voor contactformulieren de juiste SMTP-gegevens heeft voor het verzenden van e-mails.

 • Controleer of de plugin voor contactformulieren juiste e-mailadressen heeft voor het verzenden en ontvangen van e-mails.

 • Controleer of er geen conflicten zijn met andere plugins of thema's die de werking van de plugin voor contactformulieren kunnen beïnvloeden.

 • Controleer of er geen foutmeldingen worden weergegeven in de browser of op de server.

 • Controleer of de server PHP-mail() functie is ingeschakeld en of de server de mail functionaliteit ondersteund

 • Probeer eventueel een andere plugin voor contactformulieren te gebruiken.

 • Als niets werkt, overweeg dan om een professionele ontwikkelaar in te schakelen om het probleem op te lossen.


Voorkomen is beter dan genezen em daarom raden wij altijd een SMTP Relay service aan zoals SocketLabs. Een SMTP Relay Service is een service die e-mails verzendt namens een gebruiker of een applicatie. 

Hier zijn enkele voordelen van een SMTP Relay Service:


 1. Betrouwbaarheid: Een SMTP Relay Service kan ervoor zorgen dat e-mails betrouwbaarder worden verzonden, omdat de service vaak over specifieke technologieën beschikt om e-mails te verzenden die minder snel als spam worden beschouwd.

 2. Schaling: Een SMTP Relay Service kan e-mails verzenden aan grote hoeveelheden ontvangers tegelijkertijd, waardoor het een geschikte oplossing is voor organisaties die veel e-mails verzenden.

 3. Flexibiliteit: Met een SMTP Relay Service kunt u e-mails verzenden vanaf verschillende bronnen, zoals een website, een CRM-systeem of een e-mailservice.

 4. Rapportage: Een SMTP Relay Service biedt vaak rapportagemogelijkheden, zoals open- en klikratio's, afleveringsratio's en bounces, waarmee je de prestaties van je e-mails kunt analyseren.

 5. Beveiliging: Door gebruik te maken van een SMTP Relay Service, je kan je email verzending beveiligen met encryptie en autenticatie methodes.

 6. Gebruiksgemak: Door gebruik te maken van een SMTP Relay Service, je hoeft niet zelf een e-mailserver te beheren, waardoor je tijd kunt besparen en je kunt focussen op andere taken.