Er zijn verschillende factoren die kunnen bepalen hoeveel een Wordpress-website kost, dus het is moeilijk om precies te zeggen.

Hieronder een opsomming van een aantal dingen die een groot verschil kunnen maken in de kosten, bijvoorbeeld:

  • Ontwerp: Een website van 5000 euro zal waarschijnlijk een meer geavanceerd en op maat gemaakt ontwerp hebben, terwijl een website van 1000 euro waarschijnlijk een meer standaard ontwerp zal hebben.

  • Functionaliteit: Een website van 5000 euro zal waarschijnlijk meer geavanceerde functionaliteiten hebben, zoals een klantensysteem, een boekingsmodule, een webshop, enz. Terwijl een website van 1000 euro waarschijnlijk meer beperkt zal zijn in termen van functionaliteiten.

  • Integraties: Een website van 5000 euro zal waarschijnlijk meer integraties met derde partijen hebben, zoals CRM-systemen, marketing-automatiseringstools, enz. Terwijl een website van 1000 euro waarschijnlijk minder of geen integraties zal hebben.

  • Onderhoud: Een website van 5000 euro zal waarschijnlijk een abonnement op onderhoud en updates bevatten, terwijl een website van 1000 euro waarschijnlijk geen of weinig onderhoud zal bevatten.

  • Kwaliteit van de code: Een website van 5000 euro zal waarschijnlijk gebouwd zijn met moderne coding standaarden, geoptimaliseerd voor snelheid en veiligheid, terwijl een website van 1000 euro waarschijnlijk minder geoptimaliseerd zal zijn.

Houd er rekening mee dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn, een goede ontwikkelaar kan een goede website bouwen binnen een beperkt budget.

Het is ook verstandig om in gedachten te houden dat een website van 5000 euro niet noodzakelijkerwijs beter is dan een website van 1000 euro, het hangt af van de doelen van de website, de eisen en de specifieke situatie.