Er zijn verschillende redenen waarom een redesign van een website nuttig kan zijn. Hier zijn een aantal mogelijke voordelen:

  1. Verbetering van de gebruikerservaring: Een redesign kan de gebruikerservaring op een website verbeteren, bijvoorbeeld door het verbeteren van de navigatie, het toevoegen van meer interactie, of het verbeteren van de laadtijd van de website.

  2. Verbetering van de conversies: Een redesign kan leiden tot een verbetering van de conversies, omdat een verbeterde gebruikerservaring kan leiden tot meer bezoekers die converteerden tot klanten.

  3. Verbetering van de zoekmachineoptimalisatie: Een redesign kan de zoekmachineoptimalisatie verbeteren, bijvoorbeeld door het implementeren van een responsive ontwerp, het toevoegen van meta-data en het verbeteren van de structuur van de website.

  4. Verbetering van de merkweergave: Een redesign kan de merkweergave van een website verbeteren, bijvoorbeeld door het toevoegen van een meer professioneel ontwerp of het verbeteren van de inhoud.

  5. Aanpassen aan veranderende technologie en eisen: Het is belangrijk om een website te redesignen om aan te passen aan veranderende technologie en eisen zoals nieuwe webstandaarden, nieuwe apparaten, nieuwe gebruikersbehoeften, enz.


Het is lastig om een gemiddeld advies te geven voor hoe vaak een redesign nodig is, omdat dit afhangt van de specifieke situatie en de grootte en aard van de website. Sommige websites kunnen elk jaar of elke twee jaar een redesign nodig hebben, terwijl andere websites misschien wel 5 of zelfs 10 jaar kunnen gaan zonder een redesign. Het is belangrijk om de prestaties van de website regelmatig te monitoren en te evalueren of een redesign noodzakelijk is, afhankelijk van de specifieke doelen en eisen van de website.