Je zult nooit de gewenste scores behalen zonder een goede caching-oplossing op zijn plaats te hebben. Wanneer een gebruiker je website voor het eerst bezoekt, wordt de cache opgebouwd en opgeslagen op je server. Alle volgende bezoeken aan je site worden met bliksemsnelle snelheden vanuit de cache aan de gebruikers geleverd.

Heb je ooit die waarschuwingen van Google gezien zoals "verminder de initiële serverreactietijd" of "serveer statische assets met een efficiënt cachebeleid"? Dat is wat caching oplost. Er zijn twee manieren waarop je het kunt implementeren: op serverniveau of met een WordPress-plugin.

Verminder de initiële serverreactietijd Een hostingprovider zoalswij gebruiken heeft caching op serverniveau. Een voordeel hiervan is dat je nooit met caching-plugins hoeft te rommelen. Anders raden we aan om een gratis plugin zoals WP Fastest Cache of Cache Enabler te gebruiken. Een premium plugin zoals WP Rocket werkt ook goed.

Een andere tip is om je cache-verlooptijd te verlengen. In plaats van elke 24 uur, probeer het te verhogen naar een langere duur, zoals zeven dagen. Dit verhoogt je HIT cache-ratio, wat betekent dat meer gebruikers je site geleverd krijgen vanuit de cache.