Als de tijd verstrijkt, beginnen dingen zoals revisies, spamreacties, tijdelijke gegevens, automatisch opgeslagen concepten en zelfs de prullenbakruimte zich op te stapelen en onnodige ruimte in je database in te nemen. Er is één tabel, wp_options genaamd, die ervoor kan zorgen dat je website traag wordt als deze te groot wordt. We hebben dit al vaker gezien dan we kunnen tellen.

Net zoals je de olie in je auto ververst, is het ook belangrijk om regelmatig je database te optimaliseren. Met onze Perfmatters-plugin is dit snel en gemakkelijk te doen met de volgende opties:

  • Revisies (berichten, pagina's en aangepaste berichttypen) verwijderen.
  • WordPress-spamreacties in één keer verwijderen.
  • Je prullenbak opruimen van reacties en berichten.
  • Oude automatisch opgeslagen concepten verwijderen die zijn opgeslagen bij het bewerken van inhoud.
  • Verlopen tijdelijke gegevens verwijderen en je wp_options-tabel schoon houden.
  • Je databasetabellen optimaliseren om ongebruikte ruimte terug te winnen.

Je kunt de optimalisatie zelfs automatiseren als je dat wilt op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis. En nadat je je database hebt opgeschoond, is het belangrijk om beperkingen voor de toekomst in te stellen. Bijvoorbeeld, het uitschakelen of beperken van berichtrevisies. Dit helpt om een gezonde database te waarborgen.

We raden ook aan om oude en ongebruikte afbeeldingen uit je mediabibliotheek te verwijderen. Als je site al een tijdje bestaat, heb je er waarschijnlijk veel. De gratis Media Cleaner-plugin doet hier uitstekend werk!

Het is ook belangrijk dat je een schone verwijdering uitvoert bij het verwijderen van een plugin (raadpleeg de documentatie van de ontwikkelaar). Anders kan er onnodige rommel achterblijven in je database. Je kunt de databasetabellen handmatig opruimen indien nodig.