Het is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie en kan ervoor zorgen dat jouw website bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Maar waar moet je beginnen? Geen zorgen, ik help je graag op weg met een eenvoudig stappenplan!

Stap 1: Bepaal je doelgroep Wie wil je eigenlijk bereiken met je website? Bedenk voor wie jouw product of dienst bedoeld is en wat hun zoekgedrag is. Welke woorden gebruiken zij om op zoek te gaan naar jouw product of dienst? Zoek naar synoniemen en gerelateerde termen die jouw doelgroep gebruikt.

Stap 2: Maak een lijst van zoekwoorden Maak een lijst van alle zoekwoorden die je doelgroep zou kunnen gebruiken om op jouw website terecht te komen. Gebruik hierbij tools als Google Keyword Planner, Answer the Public of Ubersuggest. Wees creatief en kijk ook naar longtail-zoekwoorden

Stap 3: Analyseer de zoekwoorden Nu je een lijst hebt, is het tijd om te kijken welke zoekwoorden het meest interessant zijn. Ga voor zoekwoorden die een hoog zoekvolume hebben en waar niet al te veel concurrentie op zit. Kijk ook naar zoekwoorden die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst en waarbij de kans groot is dat een bezoeker overgaat tot conversie.

Stap 4: Organiseer de zoekwoorden Nu je een lijst hebt van zoekwoorden die interessant zijn, is het belangrijk om ze te organiseren. Maak groepjes van zoekwoorden die bij elkaar horen. Zo kun je later gemakkelijk zien welke zoekwoorden bij welke pagina horen.

Stap 5: Maak een plan van aanpak Nu je een lijst hebt van interessante zoekwoorden, is het tijd om een plan van aanpak te maken. Bedenk welke pagina's je wilt optimaliseren voor welke zoekwoorden en maak een contentstrategie die hierbij past. Houd hierbij altijd je doelgroep in gedachten en zorg dat de content aansluit bij hun behoeften.

Stap 6: Monitor de resultaten Als je eenmaal aan de slag bent gegaan met je zoekwoordstrategie, is het belangrijk om de resultaten te monitoren. Gebruik tools als SE Ranking om te zien hoe je website scoort op de gekozen zoekwoorden. Pas je strategie aan waar nodig en blijf altijd de zoekwoorden van je doelgroep in de gaten houden.

Met deze eenvoudige stappen kun je aan de slag met een zoekwoord strategie die werkt. Succes!