Als je problemen hebt met het laden van websites of als je merkt dat bepaalde gegevens niet correct worden weergegeven op een website, kan het wissen van je browser cache een oplossing zijn.

Maar wat is de browser cache eigenlijk? De browser cache is een tijdelijke opslagplaats voor gegevens die zijn gedownload van websites die je eerder hebt bezocht. Dit betekent dat wanneer je een website opnieuw bezoekt, de browser deze gegevens vanuit de cache kan laden in plaats van de gegevens opnieuw te downloaden van de server. Dit maakt het laden van websites sneller en effici├źnter.

Het wissen van de browser cache verwijdert deze tijdelijk opgeslagen gegevens en dwingt de browser om de gegevens opnieuw te downloaden van de server wanneer je de website opnieuw bezoekt. Hierdoor worden eventuele problemen met het laden van de website opgelost en wordt de meest recente versie van de website weergegeven.

Hoe wis ik mijn browser cache?

Het wissen van de browser cache is afhankelijk van welke browser je gebruikt. Hieronder staan de stappen voor het wissen van de cache in de meest gebruikte browsers:

  • Google Chrome: klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm, ga naar 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Browsegegevens wissen'. Vink de optie 'Afbeeldingen en bestanden in cache' aan en klik op 'Gegevens wissen'.
  • Mozilla Firefox: klik op de drie streepjes in de rechterbovenhoek van het scherm, ga naar 'Opties', klik op 'Privacy en beveiliging' en ga naar het gedeelte 'Geschiedenis'. Klik op 'Recente geschiedenis wissen' en vink de optie 'Cache' aan. Klik op 'Nu wissen'.
  • Microsoft Edge: klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm, ga naar 'Instellingen' en klik op 'Privacy, zoek-en servicestellingen'. Klik onder 'Browsegegevens wissen' op 'Kies wat u wilt wissen' en vink de optie 'Afbeeldingen en bestanden in cache' aan. Klik op 'Wissen'.
  • Apple Safari: klik op 'Safari' in de menubalk, ga naar 'Voorkeuren' en klik op 'Privacy'. Klik op 'Bewaar geschiedenis en websitegegevens' en selecteer 'Nooit'. Klik vervolgens op 'Verwijder nu'.

Na het wissen van de browser cache moet je de website opnieuw laden om te zien of eventuele problemen zijn opgelost.

We hopen dat deze informatie je heeft geholpen bij het oplossen van problemen met het laden van websites en het wissen van je browser cache. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op! (Zoek ook eens naar incognito/priv├ę venster)